Skip to main content
Laat je adviseren

Wat kost een Boudoir sessie nu eigenlijk?

Als je op zoek bent naar een professionele boudoirfotograaf die de geweldige ervaring biedt waar iedereen het steeds over heeft, vraag je je waarschijnlijk af “hoeveel kost zo’n boudoirshoot?” Weten hoeveel je moet sparen en opzij zetten voor een boudoirshoot is best belangrijk, toch?

Tijdens je zoektocht zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Sommige fotografen zetten een startprijs op hun site zodat je ze moet contacteren voor meer info. Anderen vermelden een (lage) sessieprijs maar dat is enkel voor het fotograferen op zich, zonder digitale bestanden, albums of muurdecoratie. Veel dames krijgen dan de indruk dat dit de totale prijs is voor alles, inclusief afbeeldingen… maar zo werkt het niet. Wederom zal je contact moeten opnemen om een duidelijke prijs voor het geheel te bekomen. Nu, er is niets mis mee om het op deze manier te doen, het is alleen dat je niet weet of je een bepaalde fotograaf kunt betalen of niet zonder eerst met hen te communiceren… en dat is wat de fotograaf wil omdat ze contact met je willen opnemen om je te overtuigen om ze in te huren.

Een kleine minderheid van de boudoirfotografen zal hun prijzen daadwerkelijk openbaar maken. Zo kunnen mensen die de fotograaf niet kunnen betalen gewoon overstappen naar een goedkopere fotograaf.

Sommige fotografen werken met een drietal pakketten (digitale beelden, album en wanddecoratie) waaruit je kan kiezen. Het goedkoopste pakket heeft een kleiner album, minder foto’s, enz… de duurdere pakketten zijn dan uitgebreider. Meestal krijg je bij de duurdere pakketten meer waar voor je geld.

Andere fotograferen werken met een ‘à la carte’ systeem. Hierbij is er meestal een minimumbedrag dat u moet uitgeven dat u mogelijk vooraf moet betalen. De fotograaf kan drie verschillende buy-in-niveaus aanbieden, bijvoorbeeld  €500, €1000 en €1500 die je vooraf betaalt en die als krediet dienen voor de aankoop van alle à-la-carte-items die je later koopt. In wezen kun je gaan winkelen met het geld dat je vooraf hebt betaald. Geen enkele fotograaf wil tenslotte tijd en energie verspillen om je te fotograferen als je maar €15 gaat uitgeven aan een 10×15 print (not done).

Er zijn in principe drie prijsklassen waar boudoirfotografen in opereren. Er zijn low-end, mid-level en high-end wat betreft prijsstelling. We hebben het hier niet over kwaliteit, alleen over prijzen.

Aan de lage kant kun je verwachten dat je ergens tussen €500 en €1500 betaalt, gemiddeld van €1500 tot €2500 en high-end van €2000 tot €3500. Het kan vanaf daar omhoog gaan, maar over het algemeen zijn dat de prijsklassen die u kunt verwachten.

Er zijn enkele boudoirfotografen die zelfs minder duur zijn dan wat wordt vermeld als de low-end, maar het zijn meestal nieuwere fotografen of degenen die overstappen op het fotograferen van boudoir die het genre nog aan het leren zijn … en daar is niets mis mee. We beginnen allemaal ergens.

Als je vastbesloten bent om een ​​boudoirshoot te doen en met beperkte middelen te werken, zijn er twee manieren om een ​​fotograaf te vinden die voor jou werkt:

Doe eerst je onderzoek en zoek uit met wie je in de buurt werkt en met wie je graag zou willen fotograferen. Zoek vervolgens uit hoeveel het zou kosten om een ​​shoot met hen te doen en ook om het album, print of andere producten te krijgen die je zou willen.

Als hun prijs te hoog is, maar je bent vastbesloten om met hen samen te werken omdat je van hun werk houdt, wacht dan en spaar het geld totdat je het kunt betalen. Het wachten zal de moeite waard zijn.

Als je niet kunt wachten, of niet wilt wachten, blijf dan fotografen zoeken die misschien wat verder weg zijn van waar je woont en vind er een wiens werk en prijs voor jou zullen werken.

Wil je meer info over een exclusieve boudoirshoot bij Boudoir Belge, art photography by Kris Rogiers, kan je me contacteren via mail of +32 476 456 473. 

Afbetalingsplannen zijn bespreekbaar.

Neem contact op